2010-07-20

Catherine pyragas

Labai paprastas ir skanus belgiškas pyragas, galima vadint ir pica. Pavadinau Catherin vardu,  nes ji pamokė. Labai paprastas ir labai skanus.

Taigi reikės:
Smulkiai riekutėmis pjaustytų pomidorų
Tarkuoto fermentinio sūrio
Prieskonių: provanco žolelės (herbes de provence) ir oregono
ir tešlos.
Dažniausiai naudoju sluoksniuotą (Herta pate a tarte feuilletee) arba paprastą pyrago pagrindo (Herta pate a tarte brisee). Perku ''Herta'' nes ji skanesnė ir greriau iškepa, visada iškyla.

Supjaustytus pomidorus truputi nusausinam ir išdėliojam ant tešlos, ant jų barstom sūrį ir prieskonius. Kiekiai pagal skonį, galima mažiau sūrio daugiau pomidorų ir atvirkščiai:) Užlankstom kraštus ir į įkaitintą 200-210C orkaitę pusvalandžiui. Galima pridėti ir kitokių priedų, bet man skaniausia paprastai daug pomidorų ir sūris:))
Argi nesakiau kad paprasta ir skanu:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą