2010-01-23

Kriaušių pyragas
Torta di pere alla trevigiana

1,2 kg sunokusių, kietokų kriaušių
240 g cukraus
240 g miltų
150 g sviesto
citrina (nutarkuota žievelė ir sultys)
žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai
pakelis kepimo miltelių

Pirmu maišymu suplakam cukrų, sviestą ir kiaušinius. Sviestą naudojau labai minkštą kambario temperatūros (karštą vasaros dieną).
Antru maišymu tešlon dedame miltus, druską, kepimo miltelius, po to citrinos žievelę ir sultis.

Kriaušes pjaustome ketvirčiais ir kokių 3mm storio juostelėmis, įmaišome į tešlą. Porą kriaušių palikau papuošimui - supjausčiau išilgai plonomis juostelėmis ir apdėliojau ratuku. Gal geriau nulupti kriaušių odelę, bet aš patingėjau...

Kepame apie valandą 180 C orkaitėje.

receptas iš šio puslapio.
labai skanus ir gaivus pyragas, o ir pagaminti labai lengva:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą